Erfrecht Nederland

De erfenis experts

Onze erfrecht planners zorgen ervoor dat uw zaken goed geregeld zijn, voor het te laat is. Helder, begrijpelijk advies, helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie. 

Wij helpen u graag met erfenis aanvaarden, verdelen of schenken. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in de fiscale en financiële kant van de erfenis. Onze adviseurs weten als geen ander hoe u duizenden euro's aan erfbelasting bespaart en uw uw vermogen kan worden veilig gesteld voor de zorg.

Regel uw erfenis voordat het te laat is

Wilt u zelf bepalen wat met uw erfenis gebeurt? Zorg er dan voor dat u uw nalatenschap goed geregeld heeft, want met een testament houdt u het heft en de erfenis in eigen hand. U wilt nu na denken over later, over hoe u de erfenis dan geregeld heeft voor uw dierbaren. Dat hoeft u gelukkig niet alleen te doen, onze erfenis experts helpen u graag.

Erfenis aanvaarden? Laat u adviseren.

Middels een testament, of wanneer dit ontbreekt door de wet, kunt u aangewezen worden als erfgenaam voor een erfenis. Doet u niet, dan aanvaardt u volgens de wet de erfenis en accepteert u dat u erfgenaam bent. Het (beneficiair) aanvaarden van een erfenis kan best grote gevolgen hebben. Laat u tijdig door ons adviseren en voorkom ellende of profiteer juist maximaal van de erfenis met zo min mogelijk erfenis belasting.

Erfenis weigeren of verwerpen

Twijfelt u of u een erfenis moet aanvaarden? Wilt u meer inzicht in het vermogen van de overledene? Alles weten wat de gevolgen voor uw persoonlijk situatie is? Onze adviseurs helpen u graag om dit helder in beeld te brengen. Afstand doen van een erfenis, ofwel een erfenis weigeren, kan in een aantal gevallen best verstandig zijn.

Erfenis verdelen. Hoe zit dat?

Bent u bezig met het afhandelen van iemands erfenis? Wilt u precies weten hoe het zit met de erfenis verdeling? Heeft u een conflict met erfgenamen over de verdeling? Dit komt vaker voor dan u denkt. Wij raden u aan om u te laten adviseren door de erfrecht planners.

Top 5 erfenis vragen

Wilt u helder en duidelijk advies over erfenis van onze erfrecht planners? Neem dan contact met ons op voor een afspraak op een van onze vestigingen.

1. Moet je een erfenis volledig aanvaarden of weigeren?

Nee, dat hoeft niet. Wilt u de erfenis weigeren? Dan kunt u kiezen voor het verwerpen van de erfenis of aanvaarding onder voorrecht van boedelbeschrijving, ofwel een beneficiaire erfenis aanvaarding.

2. Wat is beneficiair aanvaarden van een erfenis?

U kunt een erfenis op twee manieren aanvaarden. Kiest u voor zuivere aanvaarding van de nalatenschap? Dan erft u alle bezittingen en schulden, samen met eventuele andere erfgenamen. Vermoedt u dat de nalatenschap vooral uit schulden bestaat en dat die schulden hoger zijn dan het bezit? Dan is het slim om de erfenis beneficiair te aanvaarden. Het voordeel is dat u eventuele schulden niet uit eigen zak hoeft te betalen.

3. Wanneer moet je een erfenis weigeren of verwerpen?

Er kunnen vele redenen zijn om erfenis te verwerpen. Bijvoorbeeld: de nalatenschap bevat meer schulden dan vermogen, u wilt niets te maken hebben met de nalatenschap of u heeft een conflict met de andere erfgenamen. Verwerpt u een erfenis met een testament, dan gaat uw erfdeel naar de andere erfgenamen in het testament (tenzij er in het testament iets anders staat). Verwerpt u een erfenis zonder testament dan gaat uw erfdeel naar de wettelijke erfgenamen na u.

4. Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting over de erfenis?

Er zijn een aantal manieren om erfbelasting tot een minimum terug te dringen. De meest bekende vorm van besparen van erfbelasting is door te schenken. Neem contact met ons op om te kijken wat voor uw situatie de beste methode is om belasting over erfenis te verminderen. Vaak zijn er andere en betere mogelijkheden.

5. Wat kost van het regelen of afwikkelen van een erfenis?

De kosten van een erfenis regelen of afwikkelen lopen erg uiteen. Dit is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw eisen en wensen. Neem vandaag nog contact met ons, dan kijken hoe hoe we u het beste én volledig kunnen helpen voor de beste prijs.

Maak nu een vrijblijvende afspraak >

Rekenmodule

Bereken uw besparing bij het eerste overlijden

De experts van Erfrecht Nederland zijn specialist in de fiscale en financiële kant van erfrecht, de erfenis, een testament of schenking.

Wij weten als geen ander hoe u duizenden euro’s aan erfrecht belasting bespaart, belastingvrij schenkt en voorkomt dat uw vermogen verdwijnt naar de zorg.

Enkel bij een rentedragend kindsdeel geldt dit voorbeeld.